Antalisawards | Despre OLIN
16702
page-template-default,page,page-id-16702,qode-quick-links-1.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

OLIN – „Clar pentru tipar!”

Vă prezentăm OLIN Design. Brandul de hârtie care face posibilă desfășurarea celei de a 3-a ediții a concursului de benzi desenate, Antalis Awards.

 

 

CE ESTE OLIN Design?

 

Olin Design este o gamă variată de hârtii și cartoane premium necretate, care oferă o reproducere perfectă a culorilor și o gamă asortată de plicuri. Este disponibil în finisajele Smooth, Regular, Rough și în 4 nuanțe de alb și crem.

 

Olin Design este perfect pentru aplicații precum corespondența de afaceri, rapoarte anuale, cărți de vizită, foi cu antet, formulare de comandă, programe, invitații, pliante, manuale de utilizare, prospecte, mape, cărți, ambalaje de lux și nu numai.

 

De asemenea, Olin Design respectă normele de mediu, având acreditările: ISO 14001, EcoLabel și ECF. Este produs certificat FSC, ceea ce înseamnă că lemnul folosit la realizarea acestui tip de hârtie provine din păduri gestionate în mod responsabil și că există trasabilitate pe tot parcursul proceselor de producție și comercializare.

 

CUM SE FOLOSEȘTE OLIN Design?

 

Olin Design trebuie păstrat înainte de utilizare la temperatura camerei (17-23°C), la o umiditate relativă de 50%, de la 24 la 48 de ore. Este recomandat să desfaceți hârtia chiar înainte de imprimare și să o reambalați imediat după terminarea procesului de imprimare. Nu utilizați praf anticopiativ în tipar.

 

În cazul în care doriți să tăiați hârtia la un anumit format, trebuie păstrată direcția fibrei de hârtie perpendiculară pe direcția de imprimare.

 

Acesta poate fi imprimat offset, digital laser si pre-print (80 g – 150 g), cu cerneluri specifice, compatibile.

 

De asemenea, dacă aveți de imprimat culori pline, intense, pentru negru, recomandăm un suport de albastru (40%) sau două treceri cu negru, iar pentru alte nuanțe, recomandăm una sau mai multe culori suport. Rezoluție: 150 max.

 

Pentru finisare și converting, pot fi utilizate tehnici precum timbru sec și folio la cald. Nu este recomandată cașerarea, iar lăcuirea ar putea fi posibilă, dar cu teste prealabile. Începând cu gramajul de 150 g trebuie realizat big pentru operații de fălțuire. Înainte de operația de tăiere, se recomandă să se aștepte 24 ore după ce suprafața a fost imprimată, iar lamele ghilotinei trebuie să fie bine ascuțite, pentru a se evita prăfuirea.

 

Dacă doriți să descoperiți mai multe informații tehnice despre OLIN Design, vă invităm să ne contactați la numărul de telefon +40 (0) 213 01 18 22/23/24/25 sau pe adresa de mail info.ro@antalis.com